Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Emelie Pauli
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Budget, Fest
Vitkålslasagne
Ingredienser
Färsen
1,5 st lök, gul
(- 2 st)
1,5 msk rapsolja
(att steka i)
600 g lammfärs
(el nöt, bland)
1,5 burk tomater, krossade
3 msk tomatpuré
1,5 tärning buljong, kött
1,5 tsk basilika
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
3
/
4
tsk chilipulver
Ostsås
3 msk vetemjöl
4,5 dl mjölk
(-4)
4,5 dl grädde, matlagning
1,5 tsk salt
225 g fetaost
(spara lite till topping)
"plattor"
3
/
4
huvud vitkål
(bladen)
105 g spenat
Gör så här
Färsen
1. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs.
2. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas några varv på kryddkvarnen chili explosion eller chilipulver.
3. Låt puttra, gärna under lock på svag värme ca 20 minuter. Gör gärna ostsåsen under tiden. Smaka av med salt och peppar.
ostsås
4. Smält 1 msk smör i en kastrull, vispa i mjölet och häll på mjölk och grädde, vispa noggrant –såsen bränner snabbt i botten.
5. Låt puttra i några minuter, smula i fetaosten (spara lite som topping på lasagnen) och smaksätt med salt.
lasagnen
6. Plocka loss vitkålsbladen i så hela blad som möjligt.
7. Koka kålbladen lätt i saltat vatten och låt dem rinna av på en tallrik.
8. Varva vit sås, kålblad, färsröran och färsk spenat i en ugnsfast form.
9. Kör in i ugn på 200 grader i ca 20-30 min, lasagnen ska få en gyllenbrun färg.
Köttfärs, Huvudrätt, Budget, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Fetaost
(spara lite till topping)
1
hg
Djupfryst
Basilika
1
pkt
Grönsaker
Lök, gul
(- 2 st)
1,5
st
Spenat
1
pkt
Vitkål
(bladen)
0,75
huvud
Konserver
Tomater, krossade
1,5
burk
Kryddor & Smak
Buljong, kött
1
pkt
Chilipulver
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Lammfärs
(el nöt, bland)
600
g
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
4,5
dl
Mjölk
(-4)
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
(att steka i)
1
flaska
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×