Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Yvonne
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Gryta, Vardag, Koka
Vegetarisk Korma - Buffé
Ingredienser
2,5 st lök, gul
2,5 huvud blomkål
(800 g)
250 g champinjon
2,5 tsk kardemumma
2,5 msk spiskummin
250 g smör
1,25 dl russin
2,5 msk gurkmeja
1,25 msk socker
3,75 tsk salt
3,75 dl vatten
3,75 dl havregrädde
6,25 dl mandelmjöl
3,75 dl kokosflingor
10 dl oatly creme fraiche
2,5 krukor koriander
Gör så här
1.
Skala och finhacka löken. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skär champinjonerna i kvartar.
2.
Stöt kardemumma och spiskummin, om kryddorna är hela, i en mortel.
3.
Smält smöret i stor stekpanna eller wok. Fräs lök med kardemumma och spiskummin 2 minuter i smöret. Tillsätt blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och salt. Rör om och låt fräsa under lock 5–7 minuter. Rör då och då.
4.
Blanda ner vatten, grädde, mandelmjöl och kokos. Låt koka ca 2 minuter utan lock.
5.
Rör ner yoghurten och den hackade koriandern. Låt sjuda 1 minut under lock.
6.
Servera grytan med ris och gärna naanbröd.
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Gryta, Vardag, Koka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Blomkål
(800 g)
2,5
huvud
Champinjon
5
st
Koriander
2,5
krukor
Lök, gul
2,5
st
Kryddor & Smak
Gurkmeja
1
burk
Kardemumma
1
påse
Salt
1
pkt
Spiskummin
1
burk
Mejeri & Ost
Havregrädde
3,75
dl
Oatly creme fraiche
10
dl
Smör
250
g
Skafferi
Kokosflingor
1
påse
Mandelmjöl
1
pkt
Russin
1
pkt
Socker
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×