Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
12 bitar
Övrigt, Huvudrätt, Fest
Smörgåstårta med Skinka
Ingredienser
4 st polarkaka
(Fyllning 1:)
3
/
4
dl majonäs
1
/
2
dl creme fraiche
1 st äpple
(röda)
87,5 g skinka, rökt
(bog funkar)
1 st ananas, skivor
(Fyllning 2:)
100 g leverpastej, bredbar
2 msk grädde, visp
2 msk bostongurka
(Garnering:)
0,38 dl majonäs
0,38 dl creme fraiche
5 skivor skinka, rökt
5 skivor ost
100 g mimosasallad
1 st ananas, skivor
1
/
2
st tomat
gurka
persilja
valnötskärnor
1
/
2
st apelsin
Gör så här
1. Rör samman majonnäs och crème fraiche till fyllning 1. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Låt ananasringarna rinna av och tärna dem fint. Finstrimla eller tärna skinkan.
2. Blanda ner äpple, ananas och skinka i majonnäsblandningen.
3. Mosa leverpastejen till fyllning 2 med grädde till en smidig konsistens. Rör ner bostongurkan.
4. Lägg en brödskiva som botten och bred cirka hälften av fyllning 1 över den. Lägg på en ny brödskiva.
5. Bred fyllning 2 över och lägg på den tredje brödskivan.
6. Bred resterande fyllning 1 över och täck med den sista brödskivan.
7. Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Rulla skinkskivorna till strutar och fyll dem med mimosasallad. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
Övrigt, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 bitar
Portioner
6 bitar
8 bitar
12 bitar
16 bitar
24 bitar
48 bitar
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Polarkaka
(Fyllning 1:)
1
pkt
Delikatess
Mimosasallad
1
burk
Skinka, rökt
(bog funkar)
1
hg
Skinka, rökt
1
hg
Frukt & Bär
Apelsin
0,5
st
Äpple
(röda)
1
st
Grönsaker
Gurka
0,5
st
Persilja
0,5
knippe
Tomat
0,5
st
Konserver
Ananas, skivor
(Fyllning 2:)
1
burk
Ananas, skivor
1
burk
Kött & Chark
Leverpastej, bredbar
1
pkt
Mejeri & Ost
Creme fraiche
0,5
dl
Creme fraiche
0,38
dl
Grädde, visp
3
dl
Ost
1
st
Skafferi
Valnötskärnor
1
påse
Tillbehör
Bostongurka
(Garnering:)
1
burk
Majonäs
1
burk
Majonäs
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×