Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Fiona Christians
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Fest
Salviadoftande Kyckling med Ärtpesto
Ingredienser
6 st kycklingfile
salvia
(färsk)
6 st skinka, lufttorkad
svartpeppar
salt
persilja
(PERSILLADE)
smör
3 dl matlagningsvin, vitt
Ärtpesto
3 dl ärter
(frysta)
1,5 dl pinjenötter
(rostade)
3
/
4
dl parmesan
(riven)
1,5 klyfta vitlök
2,25 dl olivolja
(1-1,5 dl)
salt
svartpeppar
citron
(citronsaft)
Gör så här
Banka ut kycklingfiléerna och krydda dem med salt, peppar och persillade. Lägg en skiva parmaskiva (eller annan lufttorkad skinka) på varje kycklingfilé och några blad färsk salvia. Rulla ihop filéerna och använd en tandpetare för att hålla ihop dem.
Bryn snabbt i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Häll på vinet, sätt på ett lock och låt kycklingen bräsera några minuter.
Tina ärterna och kör dem med pinjenötter, armesanost och vitlöksklyftan i en mixer till en slät smet. Tillsätt olivoljan långsamt i mixern under tiden som den är igång. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Källa: Allt om Vin 7/2007
Kyckling, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Skinka, lufttorkad
1
hg
Djupfryst
Kycklingfile
1
kg
Persilja
(PERSILLADE)
1
pkt
Ärter
(frysta)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
(citronsaft)
1,5
st
Grönsaker
Salvia
(färsk)
1,5
kruka
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Matlagningsvin, vitt
1
flaska
Salt
1
pkt
Salt
(Till Ärtpesto)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Ärtpesto)
1
burk
Mejeri & Ost
Parmesan
(riven)
1
pkt
Smör
750
g
Skafferi
Pinjenötter
(rostade)
1
påse
Tillbehör
Olivolja
(1-1,5 dl)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×