Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Iréne
25 st
Övrigt, Bakning
Rimbobullar/ Kalljästa Läckra Bullar
Ingredienser
15 g jäst
1,2 dl mjölk, standard
(kall)
120 g smör
(rumstempererat)
0,6 msk strösocker
3,6 dl vetemjöl
(cirka 6 dl)
fyllning
45 g smör
1,2 msk strösocker
1,2 tsk vaniljsocker
Pensling
0,6 st ägg
Garnering
0,6 dl florsocker
0,6 msk vatten
Gör så här
Smula jästen i en deg bunke. Tillsätt den kalla mjölken och rör till jästen har lösts upp.
Till sätt smöret, delat i mindre bitar, sockret och mjölet.
Arbeta samman till en smidig deg.
Kavla ut den till en stor fyrkant, 40 * 40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
Skär fyrkanter, 8 * 8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på varje fykant.
Vik upp hörnen över fyllningen.
Lägg bullarna i pappersformar och ställ på plåt.
Låt jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemp.
Penla med ägg och grädda mitt i ugnen
250 g 5 - 8 minuter.
(I varmluft 200 g i ca 8 min.)
Låt bullarna kallna under bakduk på galler.
Glasera strax innan serveringen.
Går fint att frysa men vänta då med glaseringen.
Övrigt, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
15 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Mjölk, standard
(kall)
1,5
liter
Smör
(rumstempererat)
120
g
Smör
(Till fyllning)
45
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Florsocker
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Strösocker
(Till fyllning)
1
pkt
Vaniljsocker
1
burk
Vetemjöl
(cirka 6 dl)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×