Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Porterstek*
Ingredienser
3 kg fransyska
(eller nötstek)
2 flaskor öl, 3,5%
(helst Porter)
2 dl saft, vinbär
(outsädd)
2 dl soja
(kinesisk)
2 tsk timjan
12 st enbär
(kan uteslutas)
12 st svartpeppar, hel
5 tärningar buljong, ox
2 st lök, gul
(stor)
grädde, visp
(eller matlagningsgrädde)
Tillbehörs-förslag
potatis
(kokt)
morötter
(kokta)
ärter
(kokta)
syltlök
mormors inlagdagurka
(se under "tillbehör")
vinbärsgelé
Gör så här
Dagen innan:
Skär löken i bitar. Blanda lagen, ge den ett uppkok i en stor hög gryta.
Lägg i steken. Sjud i 1½ timme. Vänd steken efter halva tiden. Låt sedan steken få vila i grytan i 20 minuter.
Innan servering.
Skär fina skivor av steken och värm dem i skyn. Tag upp skivorna lägg upp och håll varmt under folie.
Sila sedan skyn. Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde.
Smaka av såsen.
Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka ("Mormors snabba inlagda gurka" se under kategori "tillbehör")
och vinbärsgelé.
Nötkött, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Barnartiklar
Mormors inlagdagurka
(se under "tillbehör")
2
st
Godis & Dricka
Saft, vinbär
(outsädd)
1
flaska
Öl, 3,5%
(helst Porter)
1
burk
Grönsaker
Lök, gul
(stor)
2
st
Morötter
(kokta)
1
pkt
Potatis
(kokt)
1
pkt
Konserver
Ärter
(kokta)
2
burkar
Kryddor & Smak
Buljong, ox
1
pkt
Enbär
(kan uteslutas)
1
burk
Svartpeppar, hel
1
burk
Timjan
1
burk
Kött & Chark
Fransyska
(eller nötstek)
500
g
Mejeri & Ost
Grädde, visp
(eller matlagningsgrädde)
6
dl
Skafferi
Vinbärsgelé
1
burk
Tillbehör
Soja
(kinesisk)
1
flaska
Syltlök
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×