Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Björn
4 port
Övrigt, Huvudrätt
Pizza Napolitana, Stor
Ingredienser
62,5 g jäst
5 dl vatten
12,5 dl vetemjöl
1,25 tsk salt
5 msk olivolja
5 msk olivolja
2,5 st lök, gul
2,5 klyftor vitlök
2,5 burkar tomater, passerade
2,5 tärningar buljong, grönsak
5 krm svartpeppar, grovm.
2,5 tsk oregano
2,5 burkar sardeller
2,5 burkar oliver, svarta
(gärna Kalamata)
2,5 burkar champinjoner, skivade
7,5 dl ost, riven
Gör så här
Gör först degen:
Smula jästen i en bunke och rör i 2 msk olivolja och 2 dl ljummet vatten. Blanda ner mjölet och saltet. Knåda ordentligt. Låt jäsa ca 40 min.
Gör under tiden tomatsåsen:
Fräs försiktigt lök och vitlök i 2 msk olivolja. Låt fräsa några minuter. Häll i de passerade tomaterna och lägg i buljongtärningen, smaka av med peppar. Låt puttra försiktigt under lock i 20-30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Smörj en ugnsplåt med olivolja och kavla ut degen så att den täcker hela plåten. (Lägg en fuktig disktrasa under plåten så är det lättare att kavla och plåten ligger still).
Krydda tomatsåsen med lite oregano och fördela den på den utkavlade degen. Lägg på sardeller, oliver och champinjoner. Toppa med riven ost och grädda i 250 grader tills pizzan ser gyllenbrun och god ut.
Övrigt, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Lök, gul
2,5
st
Vitlök
1
st
Konserver
Champinjoner, skivade
2,5
burkar
Oliver, svarta
(gärna Kalamata)
2,5
burkar
Sardeller
1
st
Tomater, passerade
2,5
burkar
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
1
pkt
Oregano
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Ost, riven
1
påse
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×