Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Carina
5 port
Övrigt, Huvudrätt, Budget
Pitepalt A´la Älvsbyn
Ingredienser
8 st potatis
(normalstora)
2 dl vetemjöl
(eller hälften kornmjöl)
3,2 msk salt
2,4 msk lök, gul
120 g nötfärs
80 g sidfläsk
(rimmat)
Gör så här
Sätt först på en gryta med ca.3L vatten och 3msk salt som får koka upp.
Börja med fyllningen:
Tärna det rimmade sidfläsket, skala och hacka löken, tillsätt 1tsk salt och blanda ihop med nötfärsen. Rulla till ca. 10 köttbullar.
Palten:Skala och råriv potatisen fint,häll bort överskottsvattnet(som bildas då du river potatisen).
Arbeta in mjölet och 1 msk salt med den rivna potatisen till en deg liknande vetebrödsdeg.
Forma ca.10 degbollar som du plattar till och lägger en köttbulle i, nyp ihop degen runt om och lägg ner i kokande vatten.
Låt sjuda livligt utan lock i ungefär 45 min. Rör om försiktigt då och då så att palten inte fastnar på botten.
Servera med en klick smör och lingonsylt
Övrigt, Huvudrätt, Budget
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
3
st
Potatis
(normalstora)
1
pkt
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Kött & Chark
Nötfärs
120
g
Sidfläsk
(rimmat)
1
bit
Skafferi
Vetemjöl
(eller hälften kornmjöl)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×