Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Henrik Hägglund
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Pasta
Pasta med Trattkantareller
Ingredienser
500 g pasta
(valfri sort)
125 g trattkantareller
(torkade)
12,5 dl vatten
(till blötläggning)
2,5 klyftor vitlök
2,5 st purjolök
smör
(att steka i)
rapsolja
(att steka i)
5 msk cognac
(att flambera i)
5 dl grädde, visp
1,25 tärning buljong, svamp
75 g parmesan
(riven)
salt
svartpeppar
(från kvarnen)
bladpersilja
(till garnering)
10 tsk tryffelolja
(valfritt)
Gör så här
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten.
Blötlägg kantarellerna i hett vatten några minuter.
Hacka vitlöken och strimla purjolöken.
Häll av vattnet från kantarellerna.
Fräs vitlök, purjolök och kantareller i en blandning av smör och rapsolja några minuter.
Salta och peppra.
Häll på cognac och flambera svamp- och lökfräset (glöm inte att slå av fläkten).
Smula ner buljongtärningen och slå på grädden. Låt puttra några minuter. Späd med mjölk om det blir för torrt.
Häll av pastan men spara ett par matskedar av pastavattnet. Blanda ner pastan och pastavatten i svampsåsen. Strö över parmesan. Låt pastan suga åt sig av såsen under några minuter under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Servera i djuptallrikar och garnera med lite hackad bladpersilja. Häll eventuellt över en tsk tryffleolja på varje portion
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Pasta
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(till blötläggning)
1
flaska
Grönsaker
Bladpersilja
(till garnering)
1
knippe
Purjolök
2,5
st
Trattkantareller
(torkade)
125
g
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, svamp
1
pkt
Svartpeppar
(från kvarnen)
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, visp
5
dl
Parmesan
(riven)
1
pkt
Smör
(att steka i)
1250
g
Pasta, Ris, Gryn
Pasta
(valfri sort)
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tryffelolja
(valfritt)
1
flaska
Tillbehör
Rapsolja
(att steka i)
1
flaska
Övrigt
Cognac
(att flambera i)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×