Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Henrik Hägglund
4 port
Övrigt, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Vegetariska, Pasta
Pasta Carbonara Vegetariana
Ingredienser
400 g spaghetti
(eller annan pasta)
4 st ägg
2 dl grädde, visp
(eller lättare grädde)
100 g parmesan
(el. annan smakrik hårdost)
2 st lök, gul
2 klyftor vitlök
smör
(att steka i)
salt
svartpeppar
(från kvarnen)
rostad lök
(att toppa med)
salvia
(att toppa med)
Gör så här
Koka upp pastavatten med rikligt med salt i.
Koka pastan al dente.
Riv parmesanosten.
Vispa samman äggen i en bunke med grädden och blanda i parmesanosten.
Salta och peppra.
Hacka lök och vitlök
Häll av pastavattnet men spara några matskeda av pastavattnet (jag brukar hälla av pastavatnet i ett durkslag och låta det sista vattnet rinna ner i en djuptallrik. Sen placerar jag durkslaget i djuptallriken och sätter kastrullens lock på durkslaget.)
Smält en klick smör och svetta lök och vitlök i pastakastrullen.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och dra ned värmen till minimum.
Häll över äggblandningen och vänd försiktigt samman pastan med äggsmeten så att såsen tjocknar en aning. Om det är för varmt i pannan så blir det tyvärr äggröra
Severa pastan i djupa skålar, toppa med lite rostad lök och salvia.
Övrigt, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Vegetariska, Pasta
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
2
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Salvia
(att toppa med)
1
burk
Svartpeppar
(från kvarnen)
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, visp
(eller lättare grädde)
2
dl
Parmesan
(el. annan smakrik hårdost)
1
pkt
Smör
(att steka i)
1000
g
Ägg
1
pkt
Pasta, Ris, Gryn
Spaghetti
(eller annan pasta)
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Rostad lök
(att toppa med)
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×