Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Jon Andersson
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Fest
Örtkryddad Kassler
Ingredienser
24 st potatis
2 st purjolök
4 dl ost, riven
(max 17%)
1 tsk salt
4 krm svartpeppar
4 dl mjölk, lätt
800 g kassler
2 msk senap
6 msk persilja
(finhackad)
2 msk dragon
2 tsk margarin, flytande
6 st tomat
(skivade)
Gör så här
Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purolöken. Lägg ca hälften av potatisen i en lätt smord eldfast form. Lägg purjolöken över. Slta och peppra. Fördela hälften av osten över. Lägg resten av potatisen över det hela. Häll över mjölk och margarinet. Sätt in formen mitt i ugnen och låt det steka ca 25 min. Blanda under tiden samman senap, persilja och dragon. Skär kasslern i tunna skivor. Bred fyllningen på hälften av kasslerskivorna. Lägg de andra kasslerskivorna över potatisgratängen och strö över resten av osten. Lägg på tomatskivorna och låt det hela steka ytterligare ca 20 min eller tills potatisen är mjuk. Strö klippt persilja över.
Fläskkött, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Persilja
(finhackad)
1
knippe
Potatis
1
pkt
Purjolök
2
st
Tomat
(skivade)
6
st
Kryddor & Smak
Dragon
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Kassler
1
pkt
Mejeri & Ost
Margarin, flytande
1
flaska
Mjölk, lätt
1,5
liter
Ost, riven
(max 17%)
1
påse
Tillbehör
Senap
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×