Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Budget, Lättlagat
Mustig Köttfärsröra*
Ingredienser
4 st lök, gul
(medelstora)
1200 g blandfärs
6 klyftor vitlök
(beror på storlek & tycke)
3 msk soja
(kinesisk)
3 dl tomatpuré
2 burkar tomater, krossade
4 dl vatten
(tillsätts vid behov)
2 dl madeiravin
(drygt 1 dl)
3 tsk basilika
(smulad torkad)
1 tsk sambal oelek
(kan uteslutas!)
3 tsk salt
4 dl creme fraiche, lätt
3 dl majs-paprika-ärt-bland.
(fryst blandning.)
Garnering
basilika
( färsk )
parmesan
(färskriven)
körsbärstomater
(halverade)
Gör så här
Skala och hacka löken. Stek den genomskinlig på svag värme i en stekgryta.
Öka värmen och tillsätt färsen. Stek den smulig och pressa ner
vitlöksklyftorna och tillsätt den torkade basilikan. Sänk värmen.
Tillsätt sojan, krossade tomater, tomatpureén, saltet (var försiktig med saltet och smaka av väl, eftersom sojan ger sälta), svartpepparn, vattnet och ev. sambal oelek om lite hetta önskas. Låt småputtra under lock i helst 60 min.
När 30 minuter har gått tillsätt madeiravin och crème fraiche.
Se till att konsistensen blir som önskad genom att ev. tillsätta mer vatten, eller, om den är för lös, puttra utan lock för att reduceras. Kom ihåg att det är en krämig köttfärsröra, inte en lös köttfärsås.
Tillsätt de frysta grönsakerna.
Låt bli varmt och smaka av. Tillsätt mer torkad basilika om det behövs. Garnera gärna med färska basilikablad, halverade körsbärstomater och färskriven parmesan och servera med spagetti. Och det är inte förbjudet med ketchup...
Köttfärs, Huvudrätt, Budget, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
majs-paprika-ärt-bland.
(fryst blandning.)
3
dl
Godis & Dricka
Vatten
(tillsätts vid behov)
1
flaska
Grönsaker
Basilika
( färsk )
1
kruka
Körsbärstomater
(halverade)
1
ask
Lök, gul
(medelstora)
4
st
Vitlök
(beror på storlek & tycke)
1
st
Konserver
Tomater, krossade
2
burkar
Kryddor & Smak
Basilika
(smulad torkad)
1
burk
Madeiravin
(drygt 1 dl)
2
dl
Salt
1
pkt
Kött & Chark
Blandfärs
1200
g
Mejeri & Ost
Creme fraiche, lätt
4
dl
Parmesan
(färskriven)
1
pkt
Tillbehör
Soja
(kinesisk)
1
flaska
Tomatpuré
1
tub
Världens mat
Sambal oelek
(kan uteslutas!)
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×