Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Förrätt
Av: Jessica Söderberg
4 port
Grönsaker, Förrätt, Budget, Lättlagat, Fest
Majs och Chilisoppa
Ingredienser
4 st kycklingfile
(stekt el grillad)
1,6 liter majs
(fryst el burk)
2 st lök, gul
(finhackad)
4 klyftor vitlök
(finhackad)
1 st chili, röd
(skivad utan kärnor)
4 liter buljong, höns
(el grönsaksbuljong)
16 st tortilla
2 msk tigersås
8 msk ost, riven
2 dl grädde, matlagning
(5 %)
tasteline
Gör så här
1. Häll av vattnet från majsen om det är burkmajs, eller tina majsen om den är fryst.
2. Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja på medelstark värme i en vid kastrull. Tänk på att det inte ska ta färg utan bara "svettas".
3. Tillsätt hönsbuljongen och de avrunna majskornen. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll över soppan i en glasmixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
4. Pensla tortillabrödet på en sida med tigersås och strö över riven ost. Lägg ihop två skivor till en klämma och stek gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar och servera till soppan som tillbehör.
5. Innan servering värms soppan upp med grädde. Skär kycklingen i skivor och lägg i varma skålar och häll soppan över.
Soppan passar som middagstips eftersom det är stora portioner. Det går också bra att servera soppan som förrätt och då räcker den till dubbla portioenr.
Grönsaker, Förrätt, Budget, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Chili, röd
(skivad utan kärnor)
1
st
Lök, gul
(finhackad)
2
st
Vitlök
(finhackad)
1
st
Konserver
Majs
(fryst el burk)
1
burk
Kryddor & Smak
Buljong, höns
(el grönsaksbuljong)
1
pkt
Kött & Chark
Kycklingfile
(stekt el grillad)
1
kg
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
(5 %)
2
dl
Ost, riven
1
påse
Världens mat
Tigersås
1
st
Tortilla
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×