Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Anneli Marceteau
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Lövbiff med Indiska Smaker
Ingredienser
1250 g lövbiff
(eller annan biff)
5 msk margarin, flytande
(ev mjölkfritt)
salt
svartpeppar
paprikapulver
(o,5 tsk)
spiskummin
(o,5 tsk)
1,25 tsk ingefära, malen
2,5 tsk garam masala
5 klyftor vitlök
2,5 st lök, gul
7,5 dl tomater, krossade
5 msk honung, flytande
1,88 dl grädde, mellan
2,5 kg potatis
5 tsk mynta
2,5 st citron
(end. skalet, finrivet)
500 g gröna bönor
(frysta)
Gör så här
1. Lägg klyftade potatis i långpanna. Ringla över hälften av margarinet. Krydda med mynta o salt. Ugnsbaka 40 min. i 225 grader. Strö på skalet av citronen.
2. Stek köttet snabbt i resten av margarinet. Inte riktigt genomstekt. Salta och peppra, lägg köttet åt sidan.
3. Fräs lök o pressad vitlök. Krydda med spiskummin, paprikapulver, ingefära o garam masala. Tillsätt tomater, honung o grädde. Koka ihop i tio minuter.
4. Lägg i köttet - låt bli varmt.
5. Servera m potatis och gröna bönor.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
gröna bönor
(frysta)
1
st
Frukt & Bär
Citron
(end. skalet, finrivet)
2,5
st
Grönsaker
Lök, gul
2,5
st
Potatis
1
pkt
Vitlök
1
st
Konserver
Tomater, krossade
1
burk
Kryddor & Smak
Garam masala
1
burk
Ingefära, malen
1
burk
Mynta
1
burk
Paprikapulver
(o,5 tsk)
1
burk
Salt
1
pkt
Spiskummin
(o,5 tsk)
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Lövbiff
(eller annan biff)
4
skivor
Mejeri & Ost
Grädde, mellan
1,88
dl
Margarin, flytande
(ev mjölkfritt)
1
flaska
Skafferi
Honung, flytande
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×