Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Isabelle
6 port
Köttfärs, Huvudrätt
Lasagne
Ingredienser
0,33 st lök, gul
(stor)
0,33 msk smör
133,33 g blandfärs
133,33 g tomater, krossade
0,67 msk tomatpuré
0,33 tärning buljong, kött
(el. grönsaksbuljong)
0,33 tsk basilika
0,17 tsk salt
0,33 krm svartpeppar
Ostsås
1,33 msk mjöl, vete
2,33 dl mjölk
0,67 dl ost, riven
salt
Garnering
0,33 dl ost, riven
3 st lasangeplattor
(3 lager)
Gör så här
1.
Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med matfett. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2.
Ostsåsen:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.
3.
När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar.
4.
Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.
5.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
6.
Servera med morötter eller en sallad.
Köttfärs, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
(stor)
0,33
st
Konserver
Tomater, krossade
1
burk
Kryddor & Smak
Basilika
1
burk
Buljong, kött
(el. grönsaksbuljong)
1
pkt
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Blandfärs
133,33
g
Mejeri & Ost
mjölk
2,33
dl
Ost, riven
1
påse
Ost, riven
(Till Garnering)
1
påse
Smör
500
g
Pasta, Ris, Gryn
Lasangeplattor
(3 lager)
1
pkt
Skafferi
Mjöl, vete
1
pkt
Salt
1
pkt
Tillbehör
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×