Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Helena S Sandahl
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Fest
Kyckling med Vintersmak
Ingredienser
2 pkt kycklingklubbor
(eller kycklinglår)
10 klyftor vitlök
2 st apelsin
1 st chili, röd
1 dl olivolja
2 kg potatis
(hasselbackspotatis)
1 huvud isbergssallad
1 st gurka
Passar vecka 4
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg potatisarna med skivade delen uppåt på ett smort ugnssäkert fat, pensla med lite smält smör. In i ugnen i ca 40 min. Strö över lite salt och ströbröd mot slutet. Känn med potatissticka så att potatisarna är helt klara.
Skala charlottenlökarna och vitlöken. Tvätta apelsinen och klyfta den i små klyftor. Skiva chilin. OBS! Ta bort kärnorna. Lägg kycklingen tillsammans med charlottenlökarna (hela), vitlöksklyftorna (hela), apelsinbitarna, chilin och aprikoserna på ett ugnsfast fat. Ringla över oljan, salta och peppra. In i ugnen i 30 min. Kolla så att kycklingsaften är helt genomskinlig. Servera med sallad och gurka.
Kyckling, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Kycklingklubbor
(eller kycklinglår)
2
pkt
Frukt & Bär
Apelsin
2
st
Grönsaker
Chili, röd
1
st
Gurka
1
st
Isbergssallad
1
huvud
Potatis
(hasselbackspotatis)
1
pkt
Vitlök
1
st
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×