Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Kreolskans Gryta (en 70-tals-klassiker)*
Ingredienser
1,5 kg fläskfile
(i skivor)
4,5 st kabanosser
(i ganska tunna skivor)
salt
svartpeppar
2,25 dl syltlök
1,5 dl ättiksgurka
(finhackad)
2,25 dl oliver, svarta
(delade, kärnfria)
3 st paprika, röd
(strimlad ganska grovt)
1,5 msk vetemjöl
2,25 dl creme fraiche, lätt
4,5 dl grädde, matlagning
dragon
timjan
1,5 klyfta vitlök
Till servering
potatis
(kokt, pressad)
sallad, blandad
(gärna med brödkrutonger)
Ev. garnering
timjan
(några färska kvistar)
Gör så här
Fräs kabanossern knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på en bit husållspapper innan du lägger över skivorna i en gryta.
Diska ur stekpannan.
Salta och peppra den skivade fläskfilén och stek dem gyllenbruna i pannan.
Lägg dem i grytan tillsammans med korven.
Pudra över mjölet och tillsätt creme fraiche och grädde. Rör om.
Tillsätt övriga ingredienserna samt timjan och dragon.
Låt grytan puttra sakta i 10 minuter
Smaka av och krydda ev. med mer salt, peppar, dragon och timjan.
Garnera gärna med färsk timjan och servera med pressad potatis och blandad sallad.
Fläskkött, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Paprika, röd
(strimlad ganska grovt)
3
st
Potatis
(kokt, pressad)
1
pkt
Sallad, blandad
(gärna med brödkrutonger)
1
påse
Timjan
(några färska kvistar)
1,5
kruka
Vitlök
1
st
Konserver
Oliver, svarta
(delade, kärnfria)
1
burk
Kryddor & Smak
Dragon
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Timjan
1
burk
Kött & Chark
Fläskfile
(i skivor)
500
g
Kabanosser
(i ganska tunna skivor)
1
pkt
Mejeri & Ost
Creme fraiche, lätt
2,25
dl
Grädde, matlagning
4,5
dl
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Syltlök
1
burk
Ättiksgurka
(finhackad)
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×