Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: annika olsson
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Lättlagat
Köttbullar med Pecorino och Svamp
Ingredienser
750 g nötfärs
2,5 st potatis
(mosad)
10 msk pecorino
125 g torkad karljohansvamp
7,5 msk bladpersilja
2,5 klyftor vitlök
125 g vitt rivet bröd
5 msk mjölk, lätt
2,5 st ägg
2,5 nypor havsalt och svartpeppar
5 msk olivolja
tomatsås
5 msk olivolja
2,5 st lök, gul
5 burkar tomater, krossade
(a´400g)
5 msk basilika
Gör så här
låt den blötlagda svampen rinna av och hacka den fint. lägg den i en skål tillsammans med köttfärsen, mosad potatis, pecorino, persilja och vitlök. Blanda ordentligt. blötlägg brödet i mjölken, krama ur den tills det bara är fuktigt. tillsätt brödet och ägget i färsblandnignen. Krydda med salt och peppar blanda väl, in i kylen ca 30 min.
hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i löken och fräs ca 5 min tills den är mjuk. tillsätt tomater och basilika. låt det sjuda ca 30 min.
forma färsen till 8 något utplattade biffar och stek dem i het olivolja ca 3 min på varje sida tills den blir genomstekta och bruna. häll tomatsåsen över och hetta upp under 5 min tills det kokar.
Strö över persilja och servera genast.
Nötkött, Huvudrätt, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
vitt rivet bröd
1
st
Grönsaker
Basilika
1
kruka
Bladpersilja
1
knippe
Lök, gul
2,5
st
Potatis
(mosad)
1
pkt
Vitlök
1
st
Konserver
Tomater, krossade
(a´400g)
5
burkar
Kryddor & Smak
havsalt och svartpeppar
1
st
Kött & Chark
Nötfärs
750
g
Mejeri & Ost
Mjölk, lätt
1,5
liter
pecorino
1
st
torkad karljohansvamp
1
st
Ägg
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Olivolja
(Till tomatsås)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×