Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
6 port
Övrigt, Huvudrätt
Kött Fondue med Goda Såser*
Ingredienser
166,67 kg fläskfile
166,67 kg oxfilé
Marinad till fläskfilén
0,17 dl rapsolja
0,17 dl soja
0,17 dl vinäger, rödvin
0,17 tsk svartpeppar
0,67 klyfta vitlök
(pressade)
Marinad till oxfilén
0,33 dl rapsolja
vinäger, rödvin
(1/4 dl)
0,17 dl soja
svartpeppar
(3/4 tsk)
tomatpuré
(1/4 dl)
0,17 msk paprikapulver
Buljong
0,33 liter buljong, ox
0,33 dl matlagningsvin rött
(eller rött vin)
1 msk soja
2,67 st kryddpeppar, hel
2,67 st svartpeppar, hel
0,33 st lagerblad
Glöm inte att du behöver:
rödsprit
(för lågan under grytan)
Tillbehörs-förslag
potatiskroketter
sallad, blandad
kalla såser
(4 - 5 sorter)
sås"såser"
Gör så här
Putsa köttet och skär det i ganska långa tunna bitar, eller kuber.
Marinera gärna över natten.
Tag upp köttet och lägg i i två skålar att ställa på bordet.
Koka upp buljongen med alla ingredienserna i fonduegrytan. Låt puttra under lock 10 minuter.
Ställ grytan över fonduställningen och tänd veken.
Servera med en stor blandad sallad,
potatiskroketter och 4 - 5 olika såser t.ex. några från underrubriken "såser".
Välj kalla såser i olika smakriktningar, t.ex:
Mango Chutney sås,Het chilisås,
Ananassås,Rosa sås,Currysås med fruktsmak,Vitlöksås,Bernaisesås
Nu får varje gäst trä kött på sitt foduespett och tillaga i buljongen.
Naturligtvis kan man välja att bara ha ett slags kött. Då är det bara att dubbla fläsk- eller oxfilén.
Övrigt, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Potatiskroketter
0,33
påse
Grönsaker
Sallad, blandad
1
påse
Vitlök
(pressade)
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, ox
1
pkt
Kryddpeppar, hel
1
burk
Lagerblad
1
påse
Matlagningsvin rött
(eller rött vin)
1
flaska
Paprikapulver
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Marinad till oxfilén)
(3/4 tsk)
1
burk
Svartpeppar, hel
1
burk
Vinäger, rödvin
1
flaska
Vinäger, rödvin
(Till Marinad till oxfilén)
(1/4 dl)
1
flaska
Kött & Chark
Fläskfile
500
g
Oxfilé
500
g
Skafferi
Sås"såser"
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
1
flaska
Rapsolja
(Till Marinad till oxfilén)
1
flaska
Soja
1
flaska
Soja
(Till Marinad till oxfilén)
1
flaska
Soja
(Till Buljong)
1
flaska
Tomatpuré
(1/4 dl)
1
tub
Tvätt & Hushåll
Rödsprit
(för lågan under grytan)
1
flaska
Övrigt
Kalla såser
(4 - 5 sorter)
0,33
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×