Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Emelie Pauli
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Fest
Kotlett med Hasselbacksrötter
Ingredienser
2 st fläskkotlett
(eller annat kött)
1
/
2
st marinad
125 g palsternacka
100 g morötter
125 g potatis
1
/
2
nypa salt
1
/
2
nypa svartpeppar
3
/
4
msk matolja
75 g sallad, blandad
Tzatsiki
2 dl yoghurt, turkisk
1
/
4
st gurka
1
/
2
klyfta vitlök
1
/
2
nypa svartpeppar
1
/
2
nypa salt
Gör så här
Lägg köttet i en marinad.
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna. Skär dem på hälften så de ligger stabilt med snittytan ner. Skär djupa skåror tvärs över rötterna men inte helt igenom.
Lägg rötterna på en bakplåtsklädd plåt. Pensla dem med olja och salta och peppra. När ugnen är varm sätter du in rötterna i cirka 40 min beroendes på storlek.
Gör tzatsikin: Riv gurkan grovt på rivjärn. Krama ur vattnet. Blanda gurka, yoghurt och pressa över vitlök. Smaka av med svartpeppar och salt. Låt stå kallt tills servering.
Efter halva tiden kan du pensla rötterna med lite olja igen.
När det är cirka 10 min kvar på rötterna kan du steka köttet ett par minuter på varje sida. Slå över en liten skvätt vatten när köttet nästan är helt klart.
Servera kött och rötter med lite sky från köttet samt med en sallad och tzatsikin.
Grönsaker, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Gurka
0,25
st
Morötter
1
pkt
Palsternacka
1
st
Potatis
1
pkt
Sallad, blandad
1
påse
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Marinad
0,5
st
Salt
1
pkt
Salt
(Till Tzatsiki)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Tzatsiki)
1
burk
Kött & Chark
Fläskkotlett
(eller annat kött)
2
st
Mejeri & Ost
Yoghurt, turkisk
2
dl
Skafferi
Matolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×