Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Mattias och Irina
4 port
Övrigt, Huvudrätt
Klassisk Italiensk Tomatpizza
Ingredienser
Snabb pizzadeg
2 dl extra fint vetemjöl
(bakpulver ingår)
1
/
2
tsk salt
Tomatsås och pizzapålägg
1,5 msk olivolja
1 st rödlök
1 klyfta vitlök
(krossade och hackade)
1 burk tomater, krossade
1
/
2
tsk vinäger, rödvin
1
/
4
msk socker
(att smaka av med)
1 msk oliver, svarta
1
/
2
msk kapris
125 g mozarella
(skivad)
1
/
2
nypa salt
1
/
2
nypa svartpeppar
Gör så här
Snabb pizzadeg:
Häll mjöl och salt i en stor bunke, blanda väl. Tillsätt sakta 1,5 dl fingervarmt vatten och blanda till en mjuk deg. Använd händerna och forma degen till en boll. Lägg den på lätt mjölat bakbord och knåda den mjuk och smidig.
Dela degen i fyra delar och platta ut varje del så tunt osm möjligt med hjälp av händerna och en kavel. Pizzabottnarna behöver inte vara exakt runda - oregelbundenheten är en del av charmen med att öra egen pizza! Gör bottnarna något mindre än tallrikarna och så tunna som möjligt.
Klassisk tomatpizza
Hetta upp oljan i en stor kastrull, lägg i lök och vitlök och låt det brynas i 3 min. Tillsätt tomater, vinäger och socker. Smaksätt med salt och peppar. Höj värmen och låt det sjuda tills blandningen har reducerats till hälften och blivit en tjock och fyllig tomatsås.
Lägg pizzabottnarna på uppvärmda plåtar, fördela såsen över och bred ut den mot kanterna med hjälp av en sked.
Strö över oliver, kapris och slutligen mozzarella. Ställ in pizzorna i ugnen, 225 grader, och grädda dem i 10 minuter tills de är gyllenbruna och bubblar.
(Receptet är från boken "Italienskt på 30 minuter" men minimal modifiering (sardeller är inte gott!))
Övrigt, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Rödlök
1
st
Vitlök
(krossade och hackade)
1
st
Konserver
Oliver, svarta
1
burk
Tomater, krossade
1
burk
Kryddor & Smak
Kapris
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Vinäger, rödvin
1
flaska
Mejeri & Ost
Mozarella
(skivad)
1
st
Skafferi
Extra fint vetemjöl
(bakpulver ingår)
1
st
Salt
1
pkt
Socker
(att smaka av med)
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×