Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Anna-karin
16 st
Övrigt, Bakning
Glutenfria Grovbullar
Ingredienser
18,75 g jäst
1,88 dl vatten
3
/
4
msk matolja
0,38 dl fibrex
3
/
4
msk linfrö, helt
0,38 msk fiberhusk
0,38 tsk salt
0,38 dl kesella
0,49 liter mjöl mix
pensling
0,38 st ägg
granering
0,38 msk linfrö, helt
(eller solrosfrö, sesamfrö)
Gör så här
Ugnstemperatur: 250 grader
Sumla ner jästen i degbunken. Värm vatten till fingervärme, 37 grader. Häll över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt olja, fibrex, linfrö och fiberhusk. Rör om och låt blandningen svälla i 10 min.
Blanda ner salt, kesella och det mesta av mjölmixen. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Strö resten av mjölmixen på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela den i två delar och rulla varje del till en lång längd och skär den i åtta bitar.
Forma degbitarna till runda eller avlånga bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och jäs 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och granera med frön. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 - 12 min. Låt bullarna svalna under bakduk.
Variation: Blanda i degen solrosförn, riven stark ost, russin eller havregyrn (Obs en del är även överkänsliga mot havregryn)
Övrigt, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Kesella
250
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
fiberhusk
1
st
fibrex
1
st
Linfrö, helt
1
pkt
Linfrö, helt
(Till granering)
(eller solrosfrö, sesamfrö)
1
pkt
Matolja
1
flaska
Mjöl Mix
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×