Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,0
1
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Fest, I ugn
Två Små Kök
Frittata med Broccoli, Blomkål, Sparris, Bacon
Ägg dominerar i en frittata och gör den matig. Med en massa grönsaker, bacon och ost så har du en hel måltid med just den här frittatan.
Ingredienser
4 st ägg
1
/
2
dl mjölk
75 g västerbottenost
1
/
2
krm svartpeppar
1 pkt bacon
125 g blomkål
125 g broccoli
1
/
2
knippe sparris
(10-12st)
Gör så här
1.
Strimla bacon och fräs tills det har släppt det mesta av fettet och börjar bli knaprigt.
2.
Skär bort nedersta delen på sparrisen, den hårda och träiga (spar bitarna till en grönsaksfond eller soppa).
3.
Dela sparrisen i mindre bitar. Lägg bakplåtspapper i en avlång form, ca 25 x 30 cm. Med en mindre form blir frittatan tjockare och kan ta lite längre tid att bli klar.
4.
Täck då med folie på slutet om den får för mycket färg. Fyll formen med sparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon.
5.
Vispa ihop ägg, mjölk och svartpeppar. Blanda ner osten i äggblandningen och fördela jämnt över grönsaker och bacon i formen. Grädda i 200 grader varm ugn i 35-40 minuter.
6.
Kolla så att frittatan har "stannat" och inte är lös någonstans. Ställ att svalna en liten stund och skär sedan upp i små bitar om det är till en buffé eller som tilltugg.
7.
Servera frittatan hel i formen om den ska ätas som hel måltid så får var och en skära till sig en bit.
Grönsaker, Huvudrätt, Fest, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Blomkål
1
huvud
Broccoli
125
g
Sparris
(10-12st)
0,5
knippe
Kryddor & Smak
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Bacon
1
pkt
Mejeri & Ost
Mjölk
1
pkt
Västerbottenost
1
pkt
Ägg
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×