Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Malin Zovic
4 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat
Fiskgryta med Parmesanost
Ingredienser
18 st potatis
(ca 1 kg)
1,5 pkt tomater, krossade
(gärna med basilika)
3 dl vatten
2,25 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
750 g sejfile
(eller hoki, torsk)
3
/
4
tsk citronpeppar
450 g ärter
150 g parmesan
Gör så här
1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
2. Koka upp tomaterna med vatten, 1 tsk salt och peppar. Lägg i potatisen och koka ca 15 minuter under lock.
3. Skär fisken i kuber och krydda med resten av saltet och citronpeppar.
4. Lägg fisken på tomat- och potatisbädden och strö över ärterna. Låt koka ytterligare ca 5-10 minuter tills fisken är genomkokt.
5. Hyvla eller grovriv parmesanosten.
6. Servera fiskgrytan med parmesanosten att strö över, strimlad sallad och bröd.
För alla: Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.
Tips!
1. smulad fiskbuljongtärning i stället för salt i grytan ger den en mustigare och fylligare smak.
2. I tomatsåsen hade jag även 1 dl vitt vin och 1 dl grädde. På slutet hade jag rätten i ugnen.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut mot bitar av quorn.
Källa: ICA recept på ica.se
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Sejfile
(eller hoki, torsk)
750
g
Ärter
1
pkt
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Potatis
(ca 1 kg)
1
pkt
Konserver
Tomater, krossade
(gärna med basilika)
1
burk
Kryddor & Smak
Citronpeppar
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Parmesan
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×