Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Mattias och Irina
2 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat
Fisk i Folie med Jordärtskockspuré
Ingredienser
400 g vit fiskfilé
10 st körsbärstomater
6 st sparris
1
/
2
st citron
1 msk dill
(hackad + ev dekoration)
3 st potatis
400 g jordärtskocka
1,5 dl mjölk
2 msk smör
1 nypa salt
(enligt smak)
1 krm svartpeppar
1 tsk flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela fisken på två stora bitar folie. Halvera tomaterna. Skala nedre delen av sparrisen och skär i bitar. Skär citronen i skivor.
2. Fördela 1 tsk flingsalt, 1 krm peppar, tomater, sparris, citronskivor, dill och 1 msk smör på fisken. Vik ihop paketen noga.
3. Ställ in foliepaketen i ugnen 20-30 minuter.
4. Skala potatis och jordärtskockor. Skär dem i tärningar. Koka i saltat vatten till de är mjuka. Häll av och pressa i en potatispress.
5. Värm mjölken. Häll den över potatisen och jordärtskockorna. Vispa ihop till en puré. Smaka av med salt och peppar.
Öppna paketen och servera med purén. Garnera med dillkvistar.
(Recept från boken "Hela Sveriges Husman")
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Fisk & Skaldjur
vit fiskfilé
1
st
Frukt & Bär
Citron
0,5
st
Grönsaker
Dill
(hackad + ev dekoration)
1
knippe
Jordärtskocka
1
st
Körsbärstomater
1
ask
Potatis
1
pkt
Sparris
1
knippe
Kryddor & Smak
Flingsalt
1
pkt
Salt
(enligt smak)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Mjölk
1
pkt
Smör
500
g
Kontakt
Om oss
Cookies
×