Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Linnea
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
Festlig Köttfärspaj
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
187,5 g margarin
3 msk vatten
1,5 st lök, gul
(stor)
3 msk margarin
1,5 burk champinjoner, skivade
600 g nötfärs
1,5 st paprika, grön
1,5 tsk salt
1,5 tsk timjan
3 msk vetemjöl
3 dl buljong, kött
(blandat m vatten)
1,5 dl chilisås
(kan ta ketchup oxo)
1,5 st ägg
(uppvispat)
Gör så här
Pajdegen
1. Mätt upp mjölet i en skål. Skär det kalla margarinet i bitar och lägg ner det i mjölet.
2. Finfördela margarinet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smilig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Lägg pajen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 30 minuter.
Köttfärsröra
1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en del av margarinet. Tillsätt champinjonerna och fräs några minuter. Lägg upp blandningen på ett fat.
2. Bryn färsen i omgångar i margarin i stekpannan. Lägg över det i en gryta. Tillsätt svampblandningen. Skär paprikan i tärningar och blanda ner. Smaksätt med kryddorna. Strö över mjöl och späd med buljong och chilisås ( ev ketchup ). Låt köttröran puttra ca 5 min.
3. Sätt ugnen på 200 g. Lägg köttröran i en ugnsäker form.
4.Kavla ut pajdegen och lägg den som ett lock över köttröran. Blir det deg över kan den användas till garneringen. Stick i locket med en gaffel så ångan kommer ut vid gräddningen. Pensla degen med uppvispad ägg.
5. Grädda pajen ca 30 min i mitten av ugnen. Servera den med en sallad.
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Lök, gul
(stor)
1,5
st
Paprika, grön
1,5
st
Konserver
Champinjoner, skivade
1,5
burk
Kryddor & Smak
Buljong, kött
(blandat m vatten)
1
pkt
Salt
1
pkt
Timjan
1
burk
Kött & Chark
Nötfärs
600
g
Mejeri & Ost
Margarin
187,5
g
Margarin
500
g
Ägg
(uppvispat)
1
pkt
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Chilisås
(kan ta ketchup oxo)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×