Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Anne-Lie Fant
2 port
Fläskkött, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Experimentgryta m Fläskkött
Ingredienser
800 g grytbitar, fläsk
(skärs i mumsbitar, bryns)
4 burkar oliver, gröna
(efter smak kanske 50 g)
40 msk syltlök
(efter smak 0,5 liten burk)
4 hg salami
(hackas och bryns)
2 dl chilisås
(0,25-0,5 dl)
12 dl grädde, visp
2 tärningar buljong, grönsak
(0,5-1 tsk alpnärings)
4 krm svartpeppar
(alpnärings pepparkrydda)
4 tsk chilipulver
(efter smak)
4 tsk paprikapulver
(efter smak)
Gör så här
1. Bryn köttet (går även att använda filé om man har bråttom) och ta med salamin på slutet (kan bytas mot annan smakrik smalkorv).
2. Häll i hälften av syltlöken och oliverna. Häll i grädden, chilisås, buljong och kryddor. Tillsätt ev. vatten om det verkar vara för lite vätska.
3. Låt koka under lock tills kötet är mört. Börja prova efter 20-30 min med sticka tills köttet släpper (ungefär som potatis).
Fläskkött, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Salami
(hackas och bryns)
4
hg
Konserver
Oliver, gröna
(efter smak kanske 50 g)
4
burkar
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
(0,5-1 tsk alpnärings)
1
pkt
Chilipulver
(efter smak)
1
burk
Paprikapulver
(efter smak)
1
burk
Svartpeppar
(alpnärings pepparkrydda)
1
burk
Kött & Chark
Grytbitar, fläsk
(skärs i mumsbitar, bryns)
1
pkt
Mejeri & Ost
Grädde, visp
12
dl
Tillbehör
Chilisås
(0,25-0,5 dl)
1
flaska
Syltlök
(efter smak 0,5 liten burk)
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×