Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Av: Joakim
4 port
Smördeg
Smöret behöver vara kylskåpskallt för ett lyckat resultat. Recept för 600 g.
Ingredienser
625 g smör
10 dl mjöl, vete
2,5 dl vatten
Gör så här
1.
Alla ingredienser ska vara kalla.
2.
Blanda mjöl, vatten och hälften av smöret till en deg. Låt den vila i kyl 30 min.
3.
Kavla ut degen till en kvadrat ca 35x35 cm.
4.
Hyvla eller skiva resten av smöret och lägg det på halva degplattan. Vik upp degen över smöret.
5.
Kavla eller tryck ut degen till en fyrkant ca 40x20 cm. Se till att inget smör tränger ut.
6.
Vik ihop degen i tre delar åt ena hållet och två delar åt andra hållet.Låt vila i kyl ca 15 min.
7.
Upprepa kavling och vikning ytterligare två-tre gånger.
8.
Kavla sedan ut degen till en tunn platta, ca 30x60 cm.
9.
Degen går utmärkt att skära i bitar och frysa. Bäst blir det om man lägger ut plattorna på brickor och fryser dem ca 30 min.
10.
Lägg sedan ihop dem med smörpapper eller plastfolie emellan i en tättslutande plastpåse eller burk.
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Mejeri & Ost
Smör
625
g
Skafferi
Mjöl, vete
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×