Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
4 port
Övrigt, Huvudrätt, Lättlagat
Cannelloni med Quorn och Soltorkade Tomater
Ingredienser
500 g quorn
(färs)
2,5 st lök, gul
(finhackad)
2,5 tsk olivolja
5 klyftor vitlök
(finhackade)
150 g soltorkade tomater
(blötlagda och strimlade)
250 g spenat
(färsk bladspenat)
200 g färskost
25 g basilika
(färsk)
625 g lasangeplattor
(färska )
10 dl ostsås
(Kelda 8%)
salt
svartpeppar
Gör så här
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i löken och vitlöken, fräs tills den blir mjuk.
Tillsätt Quorn Färs och de soltorkade tomaterna, rör om och låt allt bli varmt.
Lägg i bladspenaten, rör om, lägg på ett lock och ta bort stekpannan från värmen. Låt svalna i ca 5 minuter.
Rör ner färskosten och basilikan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll hälften av ostsåsen i en ugnsform.
Fördela färsblandningen på lasagneplattorna. Rulla ihop dem på längden och lägg dem med skarven nedåt i ugnsformen. Häll över resen av ostsåsen.
Gratinera i 180°C ugn i ca 25 minuter.
Övrigt, Huvudrätt, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Soltorkade tomater
(blötlagda och strimlade)
1
hg
Djupfryst
Quorn
(färs)
400
pkt
Grönsaker
Basilika
(färsk)
1
kruka
Lök, gul
(finhackad)
2,5
st
Spenat
(färsk bladspenat)
1
pkt
Vitlök
(finhackade)
1
st
Kryddor & Smak
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Färskost
1
burk
Ostsås
(Kelda 8%)
10
dl
Pasta, Ris, Gryn
Lasangeplattor
(färska )
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×