Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Caisa Magnusson
6 port
Fisk, Huvudrätt, Fest
Caisas Fisksoppa
Ingredienser
400 g laxfile
400 g torskfile
25 st jätteräkor
3 burkar tomater, hela
4 st lök, gul
3 tärningar buljong, fisk
2 dl grädde, visp
1 kruka timjan
1 liter vatten
Gör så här
Tina fisken och räkorna och vispa grädden. Skala löken och dela varje lök i sex delar. Fräs löken i lite margarin i en stor kastrull/gryta tills den mjuknat något. Häll ut tomaterna ur burkarna och skär av toppen och botten samt dela de på mitten innan du häller ner de i grytan. Häll i vattnet, buljongtärningarna och klipp ner 2/3 av timjanbuketten. När det kokar; dela fisken i små bitar och lägg i de i grytan. Koka tills torsken blivit vit rakt igenom. Lägg då i räkorna och vänd i grädden försiktigt, den ska vara lite skummig när den smält lagom mycket. Ta av plattan så fort soppan blivit genomvarm och servera genast i djupa tallrikar. Klipp över resten av timjanen.
Servera gärna med ett ljust bröd eller med ugnsbakat vitlöksbröd.
Fisk, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
jätteräkor
25
st
Laxfile
1
pkt
Torskfile
400
g
Grönsaker
Lök, gul
4
st
Konserver
Tomater, hela
3
burkar
Kryddor & Smak
Buljong, fisk
1
pkt
Timjan
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, visp
2
dl
Övrigt
vatten
1
liter
Kontakt
Om oss
Cookies
×