Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Eva Johansson Lönn
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Biff Surpris
Ingredienser
1250 g blandfärs
(half/half nöt/fläsk)
1,25 dl ströbröd
2,5 dl vatten
2,5 st ägg
2,5 st lök, gul
(finhackad)
2,5 klyftor vitlök
(krossad)
salt
svartpeppar
(eller vitpeppar)
2,5 msk senap, fransk
2,5 dl parmesan
(riven)
2,5 tsk paprikapulver
smör
(el margarin till stekning)
persilja
(hackad)
Gör så här
1. Blanda ströbrödet och vattnet och låt det svälla ett par minuter. Rör i uppvispat ägg, löken, vitlöken, senapen och färsen. Salta och peppra.
2. Platta ut hälften av färsen till en biff, stor nog att rymmas i en liten stekpanna (eller gör flera småbiffar). Strö på parmesanosten och paprikapulvert och täck med resten av färsen. Nyp ihop färsen runt kanten.
3. Hetta upp matfett i stekpannan. Stek biffen 5-6 minuter på varje sida på medelvärme. Stö på hackad persilja. Skär biffen i tårtbitar och servera direkt ur pannan.
Servera med potatismos eller pasta.
Köttfärs, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Lök, gul
(finhackad)
2,5
st
Persilja
(hackad)
2,5
knippen
Vitlök
(krossad)
1
st
Kryddor & Smak
Paprikapulver
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
(eller vitpeppar)
1
burk
Kött & Chark
Blandfärs
(half/half nöt/fläsk)
1250
g
Mejeri & Ost
Parmesan
(riven)
1
pkt
Smör
(el margarin till stekning)
1250
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Ströbröd
1
pkt
Tillbehör
Senap, fransk
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×