Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Katrin
4 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat
Barnens Ananas-fisk
Ingredienser
1000 g torskfile
(Skivas, paneras, stekes)
2,5 st ägg
(Att panera i)
2,5 dl ströbröd
(Att panera i)
1,25 dl mjöl, vete
(att panera i)
2,5 tsk salt
2,5 tsk örtsalt
(ljusgrön burk)
2,5 krm vitpeppar
125 g smör
(att steka i)
5 dl vispgrädde
2,5 burkar ananas, krossad
5 dl mandel
(hackas och brynes)
2,5 dl sockerärtor
(Djupfrysat gröna ärtor...)
20 st potatis
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär den något tinade torskfilén i ca 8 bitar. Knäck ägget i en tallrik och vispa upp det lite lätt.
Blanda ströbröd, vetemjöl och kryddor i en annan tallrik.
Doppa torskbitarna i ägget och rulla dem sedan i paneringen.
Stek i smör på mellanvärme.
Lägg de färdigstekta bitarna i ungsfast form och häll över en burk krossad ananas. Häll över 2 dl grädde.
Bryn/rosta den hackade mandeln och strö den sedan över fisken.
Ställ in i ugnen och låt stå ca 15 minuter.
Servera gärna med kokt potatis och gröna ärtor.
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Sockerärtor
(Djupfrysat gröna ärtor...)
1
pkt
Torskfile
(Skivas, paneras, stekes)
1000
g
Grönsaker
Potatis
1
pkt
Konserver
Ananas, krossad
2,5
burkar
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Vitpeppar
1
burk
Örtsalt
(ljusgrön burk)
1
burk
Mejeri & Ost
Smör
(att steka i)
125
g
Vispgrädde
5
dl
Ägg
(Att panera i)
1
pkt
Skafferi
Mandel
(hackas och brynes)
1
påse
Mjöl, vete
(att panera i)
1
pkt
Ströbröd
(Att panera i)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×