Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
Wallenbergare*
Ingredienser
500 g blandfärs
(för "äkta" WB= Kalvfärs)
4 dl grädde, visp
4 st äggulor
salt
svartpeppar
10 skivor formfranska
Ärt- & lök-wok
3 dl ärter
(frysta/ Tillbehör)
2 st scharlottenlök
(stora)
flingsalt
svartpeppar
socker
1 knippe persilja
Garnering
persilja
Tillbehör
potatismos
(hemlagat)
Gör så här
Se först till att ingredienserna är ordentligt kalla, annars riskerar man att färsen spricker.
Mixa färsen med salt och peppar i några sekunder i en matberedare. Blanda ner äggulorna och mixa sedan i hälften av grädden, lite grann i taget.
Lättvispa resten av grädden,lägg över smeten i en bunke och vänd grädden omsorgsfullt. Ställ in i kyl en stund så blir wallenbergarna lättare att forma.
Skär av kanterna på brödet, mixa brödet i matberedare tills det blivit smuligt. Forma med blöta händer biffar av färsen och panera biffarna i ströbrödet. Stek långsamt i smör och olja, ca 6-7 minuter på varje sida tills wallenbergarna är gyllenbruna.
Skala och finhacka löken och persiljan, fräs ärtorna i lite smör. Blanda ner löken och persiljan och smaksätt med salt, peppar och lite socker.
Servera hemlagat potaismos till.
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
formfranska
1
st
Djupfryst
Ärter
(frysta/ Tillbehör)
1
pkt
Grönsaker
Persilja
1
knippe
Persilja
(Till Garnering)
1
knippe
Scharlottenlök
(stora)
2
st
Kryddor & Smak
Flingsalt
1
pkt
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Ärt- & lök-wok)
1
burk
Kött & Chark
Blandfärs
(för "äkta" WB= Kalvfärs)
500
g
Mejeri & Ost
Grädde, visp
4
dl
Äggulor
1
pkt
Skafferi
Potatismos
(hemlagat)
1
pkt
Socker
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×