Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Åsa Ekengren
4 port
Övrigt, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
Vegetarisk Lasange
Ingredienser
4 st lök, gul
2 st paprika, röd
2 st paprika, gul
2 st zuccini
100 g soltorkade tomater
4 msk olivolja
1000 g tomater, passerade
2 tärningar buljong, grönsak
1 tsk timjan
(torkad)
1 tsk salt
4 krm svartpeppar
300 g cambozola
500 g kesella
1 tsk salt
4 krm svartpeppar
12 st lasangeplattor
4 krm sambal oelek
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär lök, paprika och zucchini i bitar.
3. Fräs lök, paprika, zucchini och soltorkade tomater i olivolja i en stor kastrull utan att det tar färg, ca 3 min.
4. Tillsätt passerade tomater, buljongtärning, timjan, sambal oelek, salt och peppar. Låt koka ihop 10 min så att grönsaksröran blir tjock.
5. Skär bort kanterna på cambozolan, mosa den och rör ihop med kesella, salt och peppar.
6. Bred ut en tredjedel av grönsaksröran i botten på en 2 liters brödform. Täck med 2 lasangeplattor som läggs lite omlott. Varva röran med lasangeplattortills du har tre lager, översta lagret ska vara lasangeplattor. Bred ut ostsmeten så att den helt täcer lasangeplattorna.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills den blir gyllenbrun.
Övrigt, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
4
st
Paprika, gul
2
st
Paprika, röd
2
st
Soltorkade tomater
1
st
Zuccini
2
st
Konserver
Olivolja
1
st
Tomater, passerade
1
burk
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
1
pkt
Salt
1
pkt
Salt
1
pkt
Sambal oelek
1
st
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Timjan
(torkad)
1
burk
Mejeri & Ost
Cambozola
1
st
Kesella
500
g
Pasta, Ris, Gryn
Lasangeplattor
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×