Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Iréne
2 st
Övrigt, Bakning
Valnöts- & Aprikosbröd*
Ingredienser
7,5 dl vetemjöl
(Specialvetemjöl)
4 dl rågsikt
1 msk salt
25 g jäst
4,5 dl vatten
1
/
2
dl margarin, flytande
1
/
2
msk sirap
(ljus)
3,4 dl valnötter
(grovhackade)
3,4 dl solrosfrö
1
/
2
dl aprikoser, torkade
(grovhackade)
solrosfrö
(garnering)
grovt rågmjöl
(garnering/ kan uteslutas)
Gör så här
Häll vetemjöl, rågsikt och salt i en stor bunke. Rör ut jästen i kallt vatten och häll det över mjölet. Tillsätt sirapen och smöret (flytande)
Arbeta ihop degen i mixer ungefär 7 minuter.
Blanda ihop valnötter, solrosfrön och aprikoser och tillsätt i degen. Blanda ca 20 sekunder.
Själp upp degen på lätt mjölat bakbord, täck med bakduk och låt vila i 20 minuter.
Dela degen i två bitar. Knåda dem försiktigt släta. Platta ut lite och forma limpor.
Lägg över limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och garnera med solrosfrån. Tryck till fröna lite. Strö gärna lite grovt rågmjöl över.
Låt jäsa till dubbel storlek ca 50 minuter.
Gör några snitt i bröden och ställ in plåten i 250 g på nedersta falsen. Spraya gärna in vatten i ugnen för knaprighet.
Sänk värmen direkt till 200 g och grädda i 25-30 minuter.
Övrigt, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Solrosfrö
1
pkt
Solrosfrö
(garnering)
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Margarin, flytande
1
flaska
Skafferi
Aprikoser, torkade
(grovhackade)
0,5
dl
Grovt rågmjöl
(garnering/ kan uteslutas)
0
st
Rågsikt
1
pkt
Sirap
(ljus)
1
flaska
Valnötter
(grovhackade)
1
burk
Vetemjöl
(Specialvetemjöl)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×