Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Efterrätt
Av: Emelie Pauli
4 port
Övrigt, Efterrätt, Budget, Lättlagat, Fest
Ugnsbakade Päron med Kesellaglass
Ingredienser
Kesellaglass
150 g kesella
1 tsk vaniljsocker
Päron
2 st päron
(mogna)
1 msk råsocker
2 krm kardemumma
1 krm kanel, malen
4 st smör
(hyvlade skivot)
1
/
2
dl vatten
Gör så här
Blanda kesellan och vaniljsockret ordentligt. Man kan också blanda i bär/frukt om man vill med en mixerstav. In i frysen i cirka en timme.
Skala päronen och gröp ur kärnhuset. Blanda sockret och kryddorna i en skål. (om man vill förbereda rätten innan kan man lägga päronen i kallt vatten tills man ska sätta in de i ugnen)
Lägg päronen i en ugnsform med urgröpta sidan upp. Häll vattnet runt om i formen. Hyvla en liten skiva smör (med osthyveln) och lägg på päronen. Strössla över sockerblandningen mest på päronen men se till att lite hamnar i vattnet, det ger en god päronsky. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ös dem gärna då och då. Låt de svalna till servering.
Lägg upp en päronhalva på varje fat, klicka glass och ringla över skyn. Servera!
Övrigt, Efterrätt, Budget, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Päron
(mogna)
2
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Kryddor & Smak
Kanel, malen
1
burk
Kardemumma
1
påse
Mejeri & Ost
Kesella
150
g
Smör
(hyvlade skivot)
500
g
Skafferi
Råsocker
1
pkt
Vaniljsocker
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×