Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Susanne Ekehed
16 st
Övrigt, Fest, Bakning
Tranbärs- och Pistagenötbrownies
Ingredienser
281,25 g mörk choklad 50-60%
187,5 g smör
(i tärningar)
262,5 g muscovadosocker
(ljust)
3,75 msk tranbärsjuice
(eller mjölk)
3,75 st ägg
3,05 dl vetemjöl
0,47 tsk kanel, malen
70,31 g torkade tranbär
(eller körsbär i rom)
93,75 g pistagenötter
(grovt hackade)
florsocker
(till pudring)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 30x17cm. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull. Använd ej choklad med högre kakaohalt än 60% eftersom kakorna lätt blir smuliga då. Tillsätt smör, socker och juice/mjölk. Smält på svag värme under ständig omrörning. Låt svalna något, vispa sedan ner äggen ett i taget. Sikta ner mjölet öch vänd ner kanel och tranbär/körsbär. Häll hälften av smeten i formen, strö över nötterna och bred ut resten av smeten ovanpå. Grädda i ca 25 min, kolla så att brownisarna inte blir torra. Skär kakan i bitar medan den fortfarande är varm. Kakorna går bra att frysa och tinar snabbt i micro. Pudra gärna florsocker över innan servering.
Övrigt, Fest, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
15 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Pistagenötter
(grovt hackade)
1
påse
Kryddor & Smak
Kanel, malen
1
burk
Mejeri & Ost
Smör
(i tärningar)
187,5
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Florsocker
(till pudring)
1
pkt
Muscovadosocker
(ljust)
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Övrigt
mörk choklad 50-60%
281,25
g
torkade tranbär
(eller körsbär i rom)
70,31
g
tranbärsjuice
(eller mjölk)
3,75
msk
Kontakt
Om oss
Cookies
×