Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Marie
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Tortellinipudding med Fläskfilé
Ingredienser
1 påse tortellini
(ostfylld)
1 st paprika, röd
1 st banan
(vid sidan av)
1 dl jordnötter
(vid sidan av)
1 dl purjolök
(skivad)
100 g bacon
250 g fläskfile
1 msk curry
(3/4 - 1 msk)
2 msk vetemjöl
3 dl grädde, matlagning
50 g ost, riven
1 tsk salt
(efter smak)
1 krm svartpeppar, grovm.
(efter smak)
1 knippe persilja
(att strö över)
Ugnsvärme: 250 grader
Gör så här
1.Häll kallt vatten i en stor kastrull. Salta och låt vattnet koka upp. Häll i Tortellinin i vattnet, sänk värmen och låt det hela sjuda i cirka 15 minuter.
2. Häll Tortellinin i ett durkslag och spola den med lite kallt vatten.
3. Värm upp ugnen till 250 grader.
4. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skiva samtidigt den skalade bananen samt purjolöken.
5. Lägg allt i (utom bananen) i en ungsfast form tillsammans med Tortellinin.
6. Skär baconet i strimlor och stek den. När den är brun och knaprig, efter ungefär 5-10 minuter, lägg den i den ugnsfasta formen.
7. Skär fläskfilén i strimlor och den steka i lite extra smör (ca. 3 msk). När köttet fått färg, pudra över curry och mjöl. Rör runt liten stund och häll sedan i grädden. Låt såsen koka upp och smaksätt den med salt och peppar.
8. Häll i såsen i den ugnsfasta formen och blanda den med innehållet i formen.
9. Strö över gratängosten över formen och gratinera i ugnen i ca. 5-10 min.
10.Strö gärna över persilja innan servering.
Tips:
En sallad av tomater, röd lök och svarta oliver, balsamvinäger och olja är gott att äta till.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Banan
(vid sidan av)
1
st
Godis & Dricka
Jordnötter
(vid sidan av)
1
påse
Grönsaker
Paprika, röd
1
st
Persilja
(att strö över)
1
knippe
Purjolök
(skivad)
1
st
Kryddor & Smak
Curry
(3/4 - 1 msk)
1
burk
Salt
(efter smak)
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
(efter smak)
1
burk
Kött & Chark
Bacon
1
pkt
Fläskfile
250
g
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
3
dl
Ost, riven
1
påse
Pasta, Ris, Gryn
Tortellini
(ostfylld)
1
pkt
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×