Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Susanna Tunberg
4 port
Övrigt, Fest, Bakning
Tortano
Ingredienser
15 g jäst
(färsk)
3 dl vatten
(ljummet)
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella
200 g parmaskinka
1 dl oliver
(blandade kärnfria)
1 kruka basilika
(färsk)
Gör så här
Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.
Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.
Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.
Övrigt, Fest, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Oliver
(blandade kärnfria)
1
hg
Parmaskinka
1
hg
Godis & Dricka
Vatten
(ljummet)
1
flaska
Kryddor & Smak
Basilika
(färsk)
1
burk
Flingsalt
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst
(färsk)
1
pkt
Tillbehör
Honung
1
burk
Olivolja
1
flaska
Övrigt
durumvete
1
st
mozzarella
1
st
vetemjöl special
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×