Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,6
15
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, I ugn
Två Små Kök
Torskfilé i Ugnen med Medelhavssmaker
Den här fiskrätten är väldig enkel att göra och den är sprängfylld med smaker som funkar suveränt ihop.
Ingredienser
16 dl vatten
1,5 dl salt
1200 g torskfile
svartpeppar, grovm.
400 g körsbärstomater
2 dl oliver, kalamata
4 klyftor vitlök
(finhackade)
3 msk kapris
olivolja
100 g smör
2 st citron
(Finrivet skal)
persilja
16 st potatis
Gör så här
1.
Ta bort eventuella ben från fisken. Blanda 8 dl vatten med 3/4 dl salt och lägg i torsken. Snabbrimma ca 15 minuter.
2.
Ta upp fisken, skölj av och lägg i en form bottnad med lite olivolja. Salta lätt och svartpeppra.
3.
Fördela tomater, oliver, vitlök och kapris ovanpå fisken. Ringla över olivolja och lägg på klickar av smöret.
4.
Ställ in i ugnen på 180° i 15-20 minuter. Kolla fisken efter en stund, tillagningstiden beror på hur tjock fisken är.
5.
Skala och koka potatisen.
6.
Den är klar när den flikar sig så där härligt när du drar med en gaffel och ska vara vit och fin i färgen.
7.
När du har tagit ut fisken, strö över rivet citronskal och hackad persilja. Servera genast med kokt potatis
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Persilja
1
pkt
Torskfile
1200
g
Frukt & Bär
Citron
(Finrivet skal)
2
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Körsbärstomater
1
ask
Potatis
1
pkt
Vitlök
(finhackade)
1
st
Konserver
Kapris
1
burk
Oliver, kalamata
1
burk
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Mejeri & Ost
Smör
100
g
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×