Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Andreas Karlsson
4 port
Fisk, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Fest
Torsk och Kräftpanna med Pepparot och Dill
Ingredienser
200 g torskfile
1
/
2
tsk salt
(att gnida in fisken med)
85 g kräftstjärtar
450 g potatis
1 st morötter
100 g bönor, blandade
(sugersnap peas)
1,5 msk margarin
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk, standard
3
/
4
msk pepparrot
(riven)
1,5 msk dill
1
/
4
st citron
(till servering)
Gör så här
1. Tina torsken om den är fryst. Torka av den med hushållspapper. Gnid in fisken runtom med salt. Låt kräftstjärtarna rinna av.
2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala morötterna till breda "morotsnudlar" med en potatisskalare. Tillsätt morötter och sugersnaps när 1 minut återstår av potatisens koktid.
3. Smält matfettet i en kastrull. Ta från värmen och vispa ner mjölet. Späd med mjölk lite i taget under omrörning. Koka upp och låt såsen sjuda 5 minuter. Rör ner pepparroten.
4. Lägg ner fisken i såsen. Sjud 5 minuter under lock. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera torsk och kräftpannan med kokt potatis, grönsaker, citronklyftor och gärna knäckebröd.
Fisk, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Dill
1
pkt
Kräftstjärtar
1
pkt
Torskfile
200
g
Frukt & Bär
Citron
(till servering)
0,25
st
Grönsaker
Morötter
1
pkt
Pepparrot
(riven)
1
bit
Potatis
1
pkt
Konserver
Bönor, blandade
(sugersnap peas)
1
burk
Kryddor & Smak
Salt
(att gnida in fisken med)
1
pkt
Mejeri & Ost
Margarin
500
g
Mjölk, standard
1
liter
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×