Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
3,9
8
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, Steka
Två Små Kök
Torsk À la Skomakarlåda
Lätt, lättare, lättast att göra är denna fiskvariant på Skomakarlåda med bacon och svamp.
Ingredienser
1800 g torskfile
(eller annan vit fisk)
3 pkt bacon
600 g champinjon
smör
salt
svartpeppar
1,5 knippe persilja
Potatismos
24 st potatis, mjölig
3 dl mjölk
Gör så här
1.
Skala och koka potatis
2.
Förbered så att du har bacon och svamp klart.
3.
Fräs bacon knaprigt och klipp/skär i bitar.
4.
Stek svampen några minuter så att den får lite färg, salta och svartpeppra. Blanda med hackad persilja.
5.
Salta och svartpeppra fisken och stek den i smör 3–4 min på varje sida.
6.
När potatisen är klar, häll av vattnet. Lägg i en klick smör och värm ca 1dl mjölk. Mosa potatisen med en elvisp och tillsätt den varma mjölk efter hand tills moset blir slätt och poröst. Smaka av med salt och vitpeppar.
7.
Servera fisken med bacon, svamp och mos.
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Vardag, Steka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Torskfile
(eller annan vit fisk)
1800
g
Grönsaker
Champinjon
5
st
Persilja
1,5
knippe
Potatis, mjölig
1
pkt
Kryddor & Smak
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Bacon
3
pkt
Mejeri & Ost
Mjölk
1
pkt
Smör
1500
g
Skafferi
Salt
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×