Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Förrätt
Av: Joakim
4 port
Skaldjur, Förrätt
Allt om Mat
Toast Skagen med Löjrom
Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd.
Ingredienser
Toast Skagen
3,75 kg räkor, oskalade
2,5 krm vitpeppar
(Nymald)
2,5 msk citron
(Saft)
5 krm salt
1,25 dl dill
(Hackad)
20 skivor vitt bröd
375 g löjrom
Majonnäs
5 st ägg
1,25 msk vinäger, vitvin
1,25 msk senap
6,25 dl rapsolja
5 krm salt
2,5 krm vitpeppar
(Nymald)
Garnering
2,5 knippen dill
5 st citron
(Klyftor)
Gör så här
1.
Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
2.
Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda räkorna med majonnäs och smaksätt med citron. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen.
3.
Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstickare eller ett glas. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.
4.
Lägg bröden på assietter och fördela skagenröran på. Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.
Skaldjur, Förrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Vitt bröd
1
pkt
Djupfryst
Räkor, oskalade
1
pkt
Fisk & Skaldjur
Löjrom
1
burk
Frukt & Bär
Citron
(Saft)
1
st
Citron
(Till Garnering)
(Klyftor)
5
st
Grönsaker
Dill
(Hackad)
1
knippe
Dill
(Till Garnering)
2,5
knippen
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Salt
(Till Majonnäs)
1
pkt
Vinäger, vitvin
1
flaska
Vitpeppar
(Nymald)
1
burk
Vitpeppar
(Till Majonnäs)
(Nymald)
1
burk
Mejeri & Ost
Ägg
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
1
flaska
Senap
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×