Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Hanna
4 port
Vilt, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Tjälknöl
Ingredienser
3 kg älgkött
2 liter vatten
2 dl salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar, grovm.
2 st lagerblad
30 st enbär
Gör så här
Lägg köttet otinat i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av
ugnen på 75 grader. Efter ett par timmar när köttet tinat lite kan du
sticka in en termometer i mitten av köttbiten. Efter 10-12 timmar ska
steken tas ut när termometern står på 60 ° - 70 ° C beroende på hur
rosa du vill ha köttet. Föredrar du helt genomstekt låt den stå inne
i ugnen till 75 °C.
Koka nu ihop saltlagen. Låt den koka upp och låt den svalna. Köttet
ska vara varmt när du slåt över den avsvalnade lagen. Lägg köttet i
en liten bunke eller påse, så att lagen täcker köttet. Ställ in det i
kylen i minst 3-4 timmar.
Skär köttet i tunna skivor servera med grönsaker, varma eller kalla
och sallad. Tjälknulen förvaras utan lagen och går att frysa.
Vilt, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Kryddor & Smak
Enbär
1
burk
Lagerblad
1
påse
Salt
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Kött & Chark
älgkött
3
kg
Skafferi
Socker
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×