Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Karin&Erik
8 port
Grönsaker, Huvudrätt, Fest
Svamp & Citronfyllda Pastarullar
Ingredienser
250 g portabella
(svamp)
250 g champinjon
2,5 dl purjolök
(strimlad)
2,5 klyftor vitlök
(hackade)
5 msk olivolja
5 st citron
(2msk rivet citronskal)
2,5 msk citronsaft
625 g ricottaost
(2x250g)
3,75 dl parmesan
(riven)
2,5 st ägg
(äggulor!)
1,25 tsk salt
5 krm svartpeppar
2,5 pkt lasagneplattor, färsk
(2x250g)
Tomatsås
5 msk olivolja
2,5 st lök, gul
(hackade)
2,5 klyftor vitlök
(hackade)
2,5 msk tomatpuré
2,5 burkar tomater, krossade
2,5 tsk mejram
2,5 tsk salt
2,5 tsk svartpeppar
5 dl grädde, visp
Till gratinering
2,5 dl parmesan
(riven)
Gör så här
1. Hacka svampen och fräs den med purjolök och hackad vitlök i oljan ca 10min under omrörning.
2. Tillsätt rivet citronskal och citronsaften. Låt svampröran kallna.
3. Gör tomatsåsen: Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomatpuré, tomater, mejram, salt och peppar. SJud i ca 5 min. Tillsätt därefter vispgrädde och sjud ytterligare 10 min. Ställ åt sidan.
4. Blanda svampröran med ricottaost, parmesan, äggulor, salt och peppar.
5. Koka upp vatten i en stor gryta och förväll lasagneplattorna i 2-3 min. Spola dem i kallt vatten. Den färska lasagnen kom i form av 1 platta. Vi delade den i mindre bitar.
6. Sätt på ugnen på 250C
Dela plattorna på mitten (längden) och lägg 2 msk av fyllningen på varje platta och rulla ihop till en rulle. STäll rullarna i en smord och ugnssäker form.
7. Häll tomatsåsen över rullarna. STrö över 2dl riven parmesanost och gratinera ca 10 min tills osten har fått färg.
Servera med sallad.
Grönsaker, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
(2msk rivet citronskal)
5
st
Grönsaker
Champinjon
5
st
Lök, gul
(hackade)
2,5
st
Purjolök
(strimlad)
1
st
Vitlök
(hackade)
1
st
Vitlök
(Till Tomatsås)
(hackade)
1
st
Konserver
Tomater, krossade
2,5
burkar
Kryddor & Smak
Mejram
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(Till Tomatsås)
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, visp
5
dl
Parmesan
(riven)
1
pkt
Parmesan
(Till Till gratinering)
(riven)
1
pkt
Ägg
(äggulor!)
1
pkt
Pasta, Ris, Gryn
Lasagneplattor, färsk
(2x250g)
2,5
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Olivolja
(Till Tomatsås)
1
flaska
Tomatpuré
1
tub
Övrigt
citronsaft
1
st
portabella
(svamp)
1
st
ricottaost
(2x250g)
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×