Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Henrik Hägglund
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska
Svamp och Aubergin-stroganof
Ingredienser
400 g champinjon
1 st aubergine
1 st lök, gul
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
1 msk senap, dijon
2 dl grädde, visp
5 dl vatten
2 dl bulgur
1 tärning buljong, grönsak
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
(från kvarn)
bladpersilja
Gör så här
Koka upp vatten med buljongtärningen.
Tillsätt bulgur, koka upp.
Stäng av plattan och låt bulguren dra 10-15 minuter.
Häll av vattnet från bulguren.
Skär champinjonerna i klyftor.
Hacka lök och vitlök.
Skär auberginen i 1 x 1 centimeterbreda strimlor.
Steck auberginstrimlorna i 1 msk olja på hög värme i en gjutjärnsgryta tills de får fin färg.
Ta upp auberginen och lägg den på en talrik.
Fräs svampen i 1 msk olja tills den får fin färg.
Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
Salta och peppra.
Tilssätt tomatpuré, senap och grädde.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt auberginstrimlorna och låt puttra utterligare några minuter.
Hacka en bunt persilja grovt och strö över grytan.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bulgur.
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Aubergine
1
st
Bladpersilja
1
knippe
Champinjon
5
st
Lök, gul
1
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
1
pkt
Svartpeppar
(från kvarn)
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, visp
2
dl
Pasta, Ris, Gryn
Bulgur
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Senap, dijon
1
burk
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×