Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Iréne
2 st
Övrigt, Bakning
Surdegsbröd med Dinkel*
Ingredienser
Surdeg/ Dag 1
12,5 g jäst
3
/
4
dl vatten
(kallt)
3
/
4
dl dinkelmjöl
Dag 2
1
/
2
msk rapsolja
1
/
4
msk salt
1,75 dl vatten
(fingervarmt)
1,25 dl dinkelmjöl
4 dl specialvetemjöl
Gör så här
KVÄLLEN INNAN:
Rör ut jästen i 1,5 dl kallt vatten.
Tillsätt 1,5 dl dinkelmjöl och blanda väl. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten.
MORGONEN EFTER:
Blanda surdegen med 3,5 dl vatten, oljan, saltet, 2,5 dl dinkel och 8 dl vetemjöl.
Arbeta minst 5 minuter med maskin.
Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i 1 ca timma.
Dela degen i 2 delar och runddriv dem något. De skall vara något lösare när du baka med dinkel för att få ett saftigt bröd.
Forma 2 bröd med mjölade händer och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 220 grader (gärna varmluft).
Pensla ytan med vatten och snitta med vass kniv. Strö gärna grovt rågmjöl över. Sänk ugnsvärmen till 200 grader, sätt in bröden på nedersta falsen och spraya gärna in lite vatten. Stäng ugnsluckan och grädda ca 35 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Övrigt, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
1 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(kallt)
1
flaska
Vatten
(Till Dag 2)
(fingervarmt)
1
flaska
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Skafferi
Dinkelmjöl
1
pkt
Dinkelmjöl
(Till Dag 2)
1
pkt
Specialvetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Rapsolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×