Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Linnea
8 port
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
Storpirog med Köttröra
Ingredienser
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin
3 dl mjölk, mellan
(eller filmjölk)
1 st lök, gul
2 st morötter
(ca 150 g)
1 bit rotselleri
(ca 50 g)
1 msk margarin
250 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovm.
3 msk chilisås
(eller ketchup)
1 st ägg
(uppvispat)
Gör så här
DEG
1. Blanda mjöl,salt, bakpulver i en skål. Fördela margarinet med fingertopparna eller en gaffel till en smulig massa.
2. Tillsätt mjölk eller filmjölk.
Arbeta snabbt samman till en deg.Lägg detta i kylen en stund i en plastpåse.
KÖTTRÖRAN
3.Skala och hacka löken. Skala och riv morötter och rotselleri på den grova sidan av rivjärnet. Fräs grönsakerna några minuter i margarin.
4. Tillsätt köttet och fräs det några minuter tillsammans med grönsakerna. Dela köttfärsen under tiden med en gaffel.
5. Smaksätt med salt,peppar och chilisås ev ketchup. Låt röran svalna.
6. Dela ut degen och kavla ut varje del till en rektangulär kaka ca 25x35 cm. Lägg den ena halvan på bakpapperklädd plåt. Lägg på fyllningen. Pensla kanten med uppvispat ägg. Lägg den andra kakan över. Vik upp kanterna och tryck till med en gaffel runt om.
7. Pensla pirogen med ägg. Stick med en gaffel eller skär några snitt med en vass kniv, så att fukten från fyllningen kan komma ut under gräddningen. Spara gärna lite deg, kavla ut och sporra ut blad eller ränder till garnering. Lägg dem på den penslade översidan. Pensla garneringen med ägg.
8. Grädda pirogen i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20-25 min.
Ha det med i en utflyktskorg!
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
1
st
Morötter
(ca 150 g)
1
pkt
Rotselleri
(ca 50 g)
1
bit
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Salt
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Kött & Chark
Nötfärs
250
g
Mejeri & Ost
Margarin
100
g
Margarin
500
g
Mjölk, mellan
(eller filmjölk)
1,5
liter
Ägg
(uppvispat)
1
pkt
Skafferi
Bakpulver
1
burk
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Chilisås
(eller ketchup)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×