Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Joakim
8 port
Spätzle
Schwäbischer nationalrätt
Ingredienser
1000 g mjöl, vete
10 st ägg
2,5 tsk salt
6,25 dl vatten
(Ljummen)
Gör så här
1.
I en skål, vispa ihop mjöl, salt och ägg (för hand eller med en mixer). Rör långsamt ner det ljumna vattnet tills en lite seg deg bildas. Låt sedan degen stå i ca 15 minuter och rör sedan om kort igen, glutenet i mjölet fortsätter att verka och stelna lite, tillsätt eventuellt 1 - 2 tsk vatten.
2.
Värm under tiden ca 2 liter vatten i kastrullen och tillsätt salt. Förbered en skål för den färdiga spätzlen, tillsätt lite smör. När vattnet kokar, fyll degen i spätzle-skäraren och skiva den rakt i det kokande vattnet. Koka upp kort, när spätzlen kommit till toppen, ta genast bort med hålslev och lägg i skålen. Upprepa processen tills all deg är slut.
3.
Placera spätzlen i den varma ugnen för att hålla den varm. När all spaetzle är klar, servera genast.
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(Ljummen)
1
flaska
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Ägg
1
pkt
Skafferi
Mjöl, vete
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×