Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Efterrätt
Av: Iréne
8 personer
Övrigt, Efterrätt, Fest
Semifreddo*
Ingredienser
4 st ägg
1 dl strösocker
160 g maränger
1 dl hasselnötter
(finhackade)
1
/
2
dl konjak
3 dl grädde, visp
Garnering
50 g blockchoklad, mörk
1 ask physalis
Till servering
200 g blockchoklad, mörk
(smält)
2 dl vispgrädde
Gör så här
1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, fint krossad torrone eller grovt krossade maränger och finhackade nötter samt sprit till en kräm.
2. Lösvispa grädden. Vänd ihop vispgrädde, äggsmet och äggvita försiktigt. Häll upp i en rund form och frys i minst 6 timmar. Ett tips är att klä formen med plastfilm före, så släpper glassen lättare.
3. Ta fram skålen en stund före servering, och låt glassen mjukna. Täck med en tallrik och vänd/stjälp snabbt upp glassen på fatet.
4. Smält grädden till såsen och rör ner chokladen, rör tills det smält. Servera såsen varm eller ljummen.
Dekorera med hyvlad choklad och physalis-frukter.
Övrigt, Efterrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 personer
Portioner
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Maränger
1
påse
Frukt & Bär
Physalis
1
ask
Mejeri & Ost
Grädde, visp
3
dl
Vispgrädde
2
dl
Ägg
1
pkt
Skafferi
Blockchoklad, mörk
50
g
Blockchoklad, mörk
(Till Till servering)
(smält)
200
g
Hasselnötter
(finhackade)
1
påse
Strösocker
1
pkt
Övrigt
konjak
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×